ZEMĚ PRO TEBE


Země je ze Mě pro Tebe

V rámci spolku ZeMě nabízímeotevřený prostor na půdě našeho ekologického centra pro každého, kdo svým záměrem podporuje růst a prosperitu Země.

ekologie - umění - semináře - vědomé rodičovství - slavnosti a tradice - děti - divadlo - hudba - tanec - yoga - meditace - sdílení 






   Píše se rok 2006. Sedíme v hřejivém, ženském kruhu u kamarádky v Dobřichovicích, na úpatí Brdských lesů. S mladistvou vervou nadšeně hledáme cesty, jak léčit sami sebe a zároveň Zemi a žít plnější život. Kolem nás se batolí naši první drobečci. "Jednou si pro ně založíme školku a školu, takovou kouzelnou, úplně jinou, než jakou jsme my zažili.", napadlo nás a vyvstávají nám před očima obrazy z knížek jako Děti z Bullerbynu, Škola malého stromu a Pipi dlouhá punčocha... "A budou se učit vše, co je v životě důležité, aby z nich vyrostli celistvé, vědomé bytosti a byly šťastné." "A já je budu učit zeměpis!" "A já angličtinu a meditaci." "A budeme mít takovou krásnou, přírodní stavbu někde v lese, kam bude svítit slunce." "Budeme bydlet blízko a děti budou chodit všude pěšky!" Byla to krásná představa, takový sen.

   V roce 2012 se náš bláhový sen stal skutečností. Mezitím se nám narodily a vyrostly další děti, do projektu se zapojili naši muži a celé další rodiny. Vedeme lesní školku, jednu z prvních v Čechách, kde dnes poskytujeme zázemí téměř 60 dětem. Škola funguje v rámci domácího vzdělávání už třetím rokem, chodí tam 12 dětí.Většinu času tráví venku, učí se nejvíce prožitkem, sdílením, setkáváním se zajímavými lidmi, místy - a my s nimi.


   Sídlíme v Řevnicích, kam se většina z nás přestěhovala, na louce pod lesem. Před lety jsme koupili teepee. Tam se scházejí školkové děti u jednoho ohně. Pro školáky máme menší jurtu. 
   A otevírá se další prostor, naše potřeba sdílet a poskytovat zázemí všem a všemu, jenž přispívá svým záměrem k růstu a prosperitě Země.

   Díky grantu jsme získali zcela novou, větší jurtu nejen pro potřeby školky a školy a našich nejmenších v Klubíčku. Zde se dá hrát divadlo, tancovat, zpívat, meditovat, lidé ze všech končin zde mohou vyprávět o svých domorodých kulturách.., je zde prostor pro semináře zaměřené na přirozené rodičovství, léčení, ženské i mužské skupiny, komunitní letní tábory... 
A tento prostor může být po dohodě i Váš.




Ceník:

1hod. / 400,-
2hod./500,-
dopoledne 8:00-13:00 / 750,-
odpoledne 13:00-18:00 / 750,-
večer 18:00-22:00 / 750,-
den 8:00-22:00 / 1500,- 
pátek od 16:00 až neděle do 16:00 / 3000,-

noc v rámci akce / 100,- za osobu

Cena zahrnuje pronájem velké jurty a týpí, vodu, elektřinu, suché wc, práci a dohled našeho hospodáře. Nezahrnuje cenu za dřevo. 
Naše pomoc s propagací - 10% z každého účastníka.

Možnost vzájemné dohody dle zaměření akce. 














Žádné komentáře:

Okomentovat