Deníček 8.1.2013


Milí přátelé,

osmělím se zeptat: co Vám říká BAHNO? chopí se vás rozčílení z představy vašich ubahněných dětí, vystupujících z vlaku, nebo si vzpomenete na keramický kroužek, anebo se před vámi vynoří něco jiného, cosi mysteriózního z hlubin? Pro mne asi platí to poslední, a zdálo se, že i Richardovi se bahno velmi zamlouvá. Především se ale zamlouvalo dětem.

A tak právě BAHNU BYL ZASVĚCEN DNEŠNÍ ŠKOLKOVÝ DEN. Možná za to může prapodivná zima, vždyť ptáčci zpívají tak nějak jarně, stromy nasazují pupeny, místo sněhu prší a začínají vyrůstat různé malé rostlinky. V místě, kam se chodí rochnit divoká prasata z lesa - kousek nad Řevnicemi - vyvěrá malý pramínek. Je to tam celé rozryté a rozválené a upatlané. Mezi trsy trávy se tvoří bahnité tůňky a utvářejí malé hráze. A nás napadlo vytvořit soustavu tří větších artificiálních hrází, které jsme postavili z kamenů a ucpávali blátem. Pěkně jsme se při tom zablátili, někdo v blátě i uklouzl (bylo hodně kluzké), ale nikdo nezahučel do žádné nádrže :-) . Hráze jsme pak vypouštěli a dolů rázem zurčel bystrý potůček. Hledal si za chvíli cestu mezi trsy trávy tam, kde se opět zacelovala louka a mizel v podrostech.

Moc se omlouváme, že máte doma práci navíc, a děkujeme, že jste děti přijali (jak se na nádraží zdálo, ale kdo ví, třeba nám ještě nyní v duchu spíláte - kdyžtak neváhejte a stěžujte si) i jako přírodně nabatikované do šedohnědých barev.
Danče děkujeme za spoustu krásné zateplovací práce na našem teepee!

Mějte se pěkně.
Sebastián

PS paní průvodčí nás málem nepřijala: poté co se mne při vstupu do vozu optala kde že jsme to zase byli, jsem neostražitě odpověděl, že jsme se rochnili v prasečí koupeli. To jí značeně rozčililo a ihned nám udělala malé kázání o slušnosti: bodejť by ne, kdo se s tím pak má umývat!



Žádné komentáře:

Okomentovat